Одржана првата јавна дебата „Учеството на граѓаните во урбанистичкото планирање“…

Одржана првата јавна дебата „Учеството на граѓаните во урбанистичкото планирање“, дел од проектот Урбан Дијалог. Директни учесници во дебатата беа Јавните институции и Граѓанскиот сектор, кои дебатираа со цел да се постигне стандардизиран дијалог при урбанистичкото планирање, преку иновативни пристапи за комуникација помеѓу граѓаните и властите. Source

Details

УРБАН ДИЈАЛОГ

Гаус институтот – Фондација за нови технологии, иновации и трансфер на знаење има чест да Ве покани на јавна дебата на тема “Учеството на граѓаните во урбанистичкото планирање”. Цел: Иницирање на стандардизиран дијалог при урбанистичкото планирање, преку иновативни пристапи за комуникација помеѓу граѓаните и властите. АГЕНДА: 10:00 – 10:20 Регистрација на учесниците Дел I –…

Details

HIVE project promoted on TEHNOMA 2015GAUSS Institute – Битола и Петар Котески, п…

HIVE project promoted on TEHNOMA 2015 GAUSS Institute – Битола и Петар Котески, претставник од МАГДА зборуваа за HIVE – Улиште: Од игра до бизнис. Во продолжение Асоцијацијата на советници за кариера. Следете не! Source

Details