Промоција на проект и Конференција за медиуми

Конференција за медиуми и промоција на проектот БалканМед Е-Бизинис Страници ќе се одржи во Понеделник (20.11.2017) во 12:00 часот во Хотел Милениум – Битола. БалканМед Е-бизнис страници е проект одобрен во рамките на Програмата за транснационална соработка на Европската унија “Балкан-Медитеран 2014-2020”, под приоритетните оски: претприемништво, вработување и иновации, со специфична цел – конкурентни територии.…

Оглас за вработување

ГАУС ИНСТИТУТ – Фондација за нови технологии, иновации и трансфер на знаење, за потребите на проектот BalkanMed E-Business Pages поддржан од страна на EU и фондовите од земјите учеснички објавува ОГЛАС за вработување Работна позиција: Проектен асистент Локација: Битола Времетраење на ангажманот: определено на 3 месеци, со можност за продолжување. Работно време од 8 до…

Оглас за ангажирање експерт

Фондацијата ГАУС Институт го имплементира проектот “БалканМед Е-Бизнис Страници”. Проектот е финансиран од Интеррег програмата на Европската Унија и националните фондови на земјите учеснички. Проектот се имплементира во пет земји: Бугарија, Грција, Кипар, Албанија и Македонија. Главната цел на проектот е да се зголеми конкурентноста на извозните Мали и Средни Претпријатија (МСП) во регионот, преку…

European Day of Foundations and Donors

Денес е европски ден на фондации и донатори! European Day of Foundations and Donors: #October1Europe | The European Day of Foundations and Donors was established in 2013 to raise awareness and celebrate the work of public benefit foundations. Now in its fourth year, DAFNE, The Donors and Foundations Network in Europe, want to encourage members,…

European Future Symposium at University of Applied Sciences in Bremen, Germany. …

European Future Symposium at University of Applied Sciences in Bremen, Germany. At the symposium, we presented urbandialog.net our IT tool for participatory urban development. In our presentation, we analyzed possibilities and scenarios this tool to be upgraded into a tool for co-creation in urban development. European Future Symposium attracted about 50 participants from 12 European…

Today, the GAUSS Institute – Foundation for New Technologies, Innovations, and K…

Today, the GAUSS Institute – Foundation for New Technologies, Innovations, and Knowledge Transfer, presented a donation to the Union of Blind People from Bitola. The donation consists of computer equipment (10 notebook computers, printer, network equipment) and assistive software for blind people (adjusted in the Macedonian language). The funds for the donation are provided by…